Foodelicious & een gezonde lifestyle

Foodelicious & andere gezonde lifestyle tips
Hier kun je recepten vinden die niet alleen superlekker zijn, maar ook nog supergezond (of in ieder geval beter).

Ik ben een flexi healthy gekkie. Soms gaat een pizza van de supermarkt er ook best in, of tapas, wijn, patat. Voor ‘gewone’ taart haal ik inmiddels wel mijn schouders op. Als je sommige recepten leest, maakt en dus proeft, snap je waarom!

Mijn recepten zijn vaak geïmproviseerd, aangepast. Op ‘zijn Jokes’, dat houdt in dat ik vaak de verkeerde dingen in huis heb ingeslagen, of ik las  het verkeerd en de verhoudingen kloppen niet, of ik gebruik per ongeluk andere ingrediënten. Vaak ben ik ook een beetje lui, heb ik geen zin om er een uiterlijk mooi iets van te maken. Dit zijn de ‘hatseflatse’ gerechten.

Goed gereedschap is het halve werk. Daarom heb ik al sinds jaar en dag (jaar of 15) een fantastische Braun keukenmachine en blender. Die is er helaas niet meer. Recent heb ik daarom één van mijn dochters deze keukenmachine met blender cadeau gedaan, vanwege hun nieuwe stek. Hij is misschien wat prijzig, maar dan heb je ook wél alles wat je nodig hebt of kan hebben. Niks is zo irritant als erachter komen dat je toch liever ook dat en dat hulpstuk nog had willen hebben, maar het is er niet, of je moet het weer los bij bestellen (meestal duurder).

(hart)verwarmende chai thee en chai latte. 
Geniet jij ook zo van dit stormachtige, herfstachtige weer? Gezellig de kaarsjes aan, in mijn geval ook de (gas)open haard aan, gordijnen dicht en met een plaid op de bank gezellig lezen, tv-kijken, of met vrienden doorbrengen. Hygge noemen ze dat in Denemarken.
Nu kunnen we met dit toch wel gure weer wel wat warmte gebruiken, ook inwendig. Wijn is één ding, maar minstens net zo verwarmend en nog gezond ook is Chai thee of Latte.

 

Download het recept en geniet met volle teugen.

Chai thee en latte

 

 

(Ver)koele(nde) zomerdrankjes
Heerlijk dat warme weer, maar wat is nu een lekker en (redelijk) gezond, verkoelend drankje?
Download hieronder de recepten en bereidingswijze van slush, bronwater met citroen/limoen-munt, ijsthee, fruitklontjes.

 

Koele zomerdrankjes

 

Caramel Dripping Tarts
Ik twijfelde nog over de combinatie pindakaas en chocola. Ik vond dat zó Amerikaans en smaakt dat wel? maar OMG, wat zijn ze lekker!!!!!!!!!!!  quilty pleasure! Als een combinatie van snickers en bounty en dan uit de vriezer, met een beetje cookie dough.
Het onderstaande recept (hieronder gratis te downloaden) is afkomstig uit het boek: It’s a healthy piece of cake
Je kunt het boek, net als ik, kopen. Ik twijfelde nog omdat er veel soortgelijke recepten op internet staan en het boek best wel duur is, maar het is nu eenmaal een heel erg leuk en gezellig boek.  Zo’n boek dat je gewoon in je boekenkast wil hebben staan, voor  ‘de heb’  én omdat er ook fantastische recepten in staan.

Je bakt de bodem niet. Ze gaan in de vriezer. Zelf vond ik ze te groot en te machtig, dat was een beetje mijn schuld, leg ik nog uit, dus ik heb een muffinvorm gekocht met 12 muffins in plaats van 6. Ik maak dan kleinere muffins. Daardoor kan ik ook variëren met amandelmeel/ kokosmeel /amandelmelk /kokosmelk/popcorn of een andere topping/i.p.v. pinda’s andere noten.

Wat deed ik fout (waardoor ze machtiger werden dan gepland)., maar dan weet je alvast dat je dát als ingrediënten ook kan gebruiken. Ik had niet alle ingrediënten in huis, of de verkeerde; dan maar aan de slag met wat ik wél in huis had:
per ongeluk niet 55 gram kokosolie genomen maar 85 voor de bodem (ik had die van de topping er ook bij opgeteld). Ik had geen amandelmelk, dus heb ik 150 ml kokosmelk genomen, dat is zwaarder en vetter en de popcorn als decoratie en voor de bite was ik ook al vergeten en maiskorrels had ik niet in huis, dus strooide ik kokos bovenop. Verrukkelijk!

Je moet ze voor gebruik uit de vriezer halen, zodat ze zachter kunnen worden. Als je ze te lang uit de vriezer laat en wil serveren, wordt de tussenlaag blubberig, de kokos- of amandelmelk ontdooit dan. Dit duurt wel een tijdje (na 1 tot 1,5 uur).

Advies: Als je dan toch zondigt, geniet dan echt met volle teugen bij elke hap die je neemt en hou je zelf voor…. nog altijd gezonder dan een ‘gewoon’  gebakje. Enjoy!

Download het (aangepaste) recept.  (met meer mogelijkheden/ vervangingen).

Dripping Caramel Tarts