Afvallen en gezond snoepen

Afvallen en gezond snoepen…….tips en valkuilen
Voor gratis recepten en tips is het leuk om de pagina Foodelicious te bezoeken. Enkele tips en eyeopeners hieronder komen uit mijn online training persoonlijk welbevinden.

Een veel voorkomende misvatting.
Van gezond voedsel word je niet automatisch slanker!! Dat houdt in dat als je al die nootjes, koekjes, mueslirepen, frisdrank (light=ongezond) en dergelijke vervangt door ‘gezond’ voedsel, je in ieder geval wél meer nuttige/essentiële voedingsstoffen en vezels binnenkrijgt.
Lekker en gezonder (mits met mate genomen!): Dadels, vijgen, biologische abrikozen (de oranje soort is gezwaveld en bevat veel sulfiet/conserveringsmiddel)..
Ze hebben in ieder geval veel meer voedingsvezels, maar het blijven suikerrijke producten. Biologisch en organic is goed voor mens en milieu, maar je valt er niet per definitie meer door af. Ik ken genoeg healthy mensjes die zich aardig té goed doen aan al dat gezonde ‘lekkers’ en dus wel degelijk aankomen! Je kunt er een enkele van pakken, als je echt de zoetbehoefte niet meer kan weerstaan!

Voor de hartige  koolhydraatarme variaties ben ik trouwens nog steeds zoekende, tips zijn welkom dus stuur me jullie tips en tricks en recepten, please!!
Wel doen: avocado, een enkele olijf, gekookt ei,  radijsjes, worteltjes etc….
Ze vervangen niet mijn behoefte aan chips, kaasplankjes, stukjes worst, tapas etc…. dus het bekende borrelen met vrienden of bij een film, zonder al die lekkere hapjes, pesto, tapenade en tapas, maken het wel lastig.
Radijsjes en komkommer en bloemkoolroosjes etc.. dopen in wat hummus, in plaats van stukjes toast, dippertjes, stokbrood met pesto en tapenade, maken toch dat ik er wel degelijk van aankom, hoe gezond ze ook zijn.
Dat verschilt per persoon, dus kijk wat voor jóu werkt!

Als het veel werk vraagt om in de avonduren te maken, haak ik trouwens al af, ik ben daarin lui. Wel heb ik een Pinterest account; de meest fantastische zaken staan er en dus heb ik ‘borden’ vol interieur-, evenementen- en deliciousfood tips. Dus als ik echt om inspiratie verlegen zit, kijk ik daar even.

 

Leuk om te volgen en delen
error